Η Αφησσος…..το χωριό που θα γίνει η προσωρινή σας «πατρίδα» όσο μένετε μαζί μας στο Olive Grove…….

Η ‘Αφησσος είναι ένα από τα πιο γνωστά χωριά του Πηλίου, στα μόλις 22 χλμ. από το Βόλο, στους πρόποδες του Πηλίου.  Ο μύθος αναφέρει ότι ο Ιάσωνας & οι Αργοναύτες του έκαναν την πρώτη στάση τους στο φυσικό λιμάνι της Αφήσσου για ανεφοδιασμό νερού. 

Τα χωριό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή του Πηλίου για τους επισκέπτες.  Χτισμένο αμφιθεατρικά δίνει την αίσθηση ενός πανέμορφου χωριού σε νησί με υπέροχες θέες στον Παγασητικό Κόλπο.  Τα καλντερίμια του θα σας βοηθήσουν να ανηφορίσετε σε σημείο από όπου θα μπορούσατε να παρατηρήσετε τα φώτα μέχρι την άκρη της χερσονήσου του Πηλίου. Οι 3 όμορφες παραλίες της – Καλιφτέρι, Λαγούδι, Αμποβός – δίνουν την δυνατότητα να απολαύσετε την θάλασσα και τα καταγάλανα νερά.  Τόσο στην Καλιφτέρι αλλά και στον Αμποβό μπορείτε να ασχοληθείτε με θαλάσσια σπορ.

Τα beach cafes σας δίνουν την δυνατότητα να απολαύσετε ένα φρεσκοστυμένο χυμό ή ένα απεριτίφ, μόλις τελειώσετε την ηλιοθεραπεία σας.

Όσο για την πανέμορφη πλατεία με τα γάργαρα νερά από τις πηγές του Πηλίου, μπορείτε να γευτείτε μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις.  Στα εστιατόρια και ψαροταβέρνες του χωριού μπορείτε να δοκιμάσετε μοναδικά φρέσκα ψάρια και μεζέδες, ενώ το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε  το ποτό σας δίπλα στην θάλασσα, είτε με καλοκαιρινή είτε με χειμωνιάτικη διάθεση.     

 
 
 
site created and hosted by